„Am văzut lucruri interesante. Prima dată am văzut bazinul unde se păstra apa. După aceea am văzut filtrele de tratare a apei. Erau indicatoare care arătau cât la sută s-a tratat apa. După ce am ieşit ne-am jucat cu mingile de fotbal, rachete şi fluturaşi pentru tenis. A fost grozav!”

Elevii claselor V B şi VA”

„A fost o excursie foarte educativă şi distractivă în acelaşi timp. Când am ajuns, am fost primiţi cu braţele deschise şi ne-am simţit bineveniţi”

Elevii claselor V B şi VA”

   „Astazi , 10.04.2014 am fost in vizita la Compania de apa Aries . La inceput , nu stiam la ce sa ma astept . Credeam ca va fi plictisitor , mai ales cand am ajuns si am vazut niste bazine mari . Ma gandeam ca o sa ne povesteasca cineva tot felul despre ele si apoi vom pleca acasa . Am ramas foarte placut impresionata , da , ne-a povestit un domn despre acele bazine , dar ne-a oferit ocazia sa urcam sus sa vedem ce este acolo . A fost foarte frumos deoarece nu mai vazusem in viata mea asa ceva. In unul din acele doua bazine mari era doar apa . Cred ca nu mai vazusem atata apa de cand am fost in vacanta cu parintii la Marea-Neagra.Spre surprinderea mea , era apa curata si desi bazinele erau foarte adanci aproape ca se vedeau fundurile acestor . Acesta a fost primul lucru care m-a impresionat. Dupa ce am coborat de sus cu multa atentie , am intrat intr-o camera unde erau ca un fel de cisterne doar ca mai micute pe care era inscriptionat semnul de pericol si scria gaz toxic sau clo . Pe peretii incaperii erau o multime de aparate care pareau foarte complicate de manuit asa ca dupa putin timp am iesit din acea camera . Urmatorul pas l-am facut intr-o sala plina de bazine cu apa . Erau cam 7-8,  dar doua din ele faceau bulbuci de parca eram la jacuzzi . Apoi , cu ajutorul unui aparat un angajat a dat drumul apei din primele doua bazine iar ea s-a scurs ca o cascada pe marginea bazinelor intr-un sant comun . Nu mai vazusem asa ceva pana azi.  Dupa ce am iesit uimiti de acolo , am asteptat putin si am intrat in laboratorul companiei . Cand am intrat , pentru inceput o doamna ne-a rezumat pe scurt ceea ce va urma . Am intrat intr-o salita unde am determinat pH-ul apei si multe altele cu ajutorul unor aparate sofisticate de care am ramas placut impresionata . Cand am terminat acest tur , oamenii care lucrau acolo ne-au dat cateva mingi de fotbal si palete ca sa ne jucam pe gazonul din curtea companiei . Din fericire a fost si vreme frumoasa asa ca ne-am jucat fotbal aproape toti sau ne-am odihnit deoarece era o bancuta si o masa de lemn . Imi pare extrem de rau deoarece initial credeam ca ma voi plictisi . As vizita de cate ori as avea ocazia Compania de apa Aries . Mi-a placut foarte mult si sper sa mai merg acolo cat de curand mai ales ca cei de acolo ne-au povestit toata istoria apei , adica , prin cate operatiuni trece apa incepand de la locul de unde ea este adusa in cadrul companiei pana ce ajunge in paharele noastre .

Popa Bianca Ioanaclasa a VIII-a A școala Andrei Mureșanu Turda