1. On-line pe site-ul caaries.ro, în mod confidențial și securizat din punct de vedere tehnic, prin intermediul Formularului de raportare on-line
2. În scris, prin completarea Formularului de raportare și trimiterea acestuia împreună cu probele în susținerea raportării, prin:
2.1 E-MAIL – Adresa de e-mail dedicată: avertizor@caaries.ro. Adresa este gestionată exclusiv de către terțul desemnat în condițiile și în conformitate cu prevederile legale privind protecția avertizorilor în interes public.
2.2 POȘTĂ – Adresa de transmitere a documentelor: Turda, str. Axente Sever, nr. 2, jud. ClujDestinatar: Societatea COMPANIA DE APĂ ARIEȘ S.A. Condiție obligatorie: plicul va fi sigilat, marcat „CONFIDENȚIAL” cu mențiunea „Raportare conform prevederilor Legii nr. 361/2022 privind protecția avertizorilor în interes public”
Datele de identificare a avertizorului (expeditor) NU vor fi trecute pe plic (datele de identificare a avertizorului vor fi menționate în cuprinsul formularului)
2.3 DEPUNEREA Formularului de raportare și a probelor LA SEDIUL SOCIETĂȚII, DIRECT ÎN CUTIA DESTINATĂ COLECTĂRII RAPORTĂRILOR în interes public înființată special în acest scop.
Condiție obligatorie: documentele vor fi depuse într-un plic sigilat conform cerințelor descrise mai sus la pct. 2.2., de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 16.00
Observație: nu este obligatoriu ca plicul pregătit de avertizor să fie depus personal de acesta în cutia raportărilor pe Legea 361/2022! Plicul poate fi depus și de către altă persoană decât avertizorul.
3. Prin comunicare orală sau adresare personală:
3.1 TELEFONIC – Numărul de telefon alocat pentru raportări pe Legea nr. 361/2022: 0727923915. Conversațiile telefonice nu sunt înregistrate. Numărul de telefon este gestionat exclusiv de către terțul desemnat, care, în urma discuțiilor va întocmi un proces-verbal de transcriere completă și exactă a conversației telefonice, oferind avertizorului posibilitatea de a verifica, de a rectifica și de a-și exprima acordul cu privire la procesul verbal al conversației, prin semnarea acestuia.
3.2 PRIN ÎNTÂLNIRE FAȚĂ ÎN FAȚĂ, la cererea avertizorului în interes public. Întâlnirea față în față între avertizor și tețul desemnat de societate va fi stabilită de comun acord, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 -16.00 la sediul Societății COMPANIA DE APĂ S.A.
Condiție obligatorie: avertizorul va furniza un minim de date de contact (numele și prenumele, adresa de e-mail, număr de telefon) în scopul programării/organizării de către terțul desemnat a întâlnirii la sediul societății.
Conversațiile oralice nu sunt înregistrate. Terțul desemnat va întocmi un proces-verbal de consemnare a discuțiilor din cadrul întâlnirii, sub rezerva consimțământului, cu semnătura ambelor părți, oferind avertizorului posibilitatea de a verifica, de a rectifica și de a-și exprima acordul cu privire la procesul verbal al conversației, prin semnarea acestuia. În lipsa consimțământului, avertizorul va fi îndrumat să raporteze în scris persoanei desemnate, pe suport de hârtie sau în format electronic, la adresa de e-mail dedicată.
COMPANIA DE APĂ ARIEȘ S.A. asigură gestionarea tuturor raportărilor cu respectarea confidențialității cu privire la identitatea avertizorului în interes public și a informațiilor care ar permite identificarea directă sau indirectă a acestuia, cu excepția situației în care avertizorul își exprimă consimțământul expres în vederea divulgării acestor date.
Prin intermediul terțului desemnat ca și persoană desemnată, COMPANIA DE APĂ ARIEȘ S.A. înregistrează, examinează și soluționează raportările interne/externe care vizează doar sau au legătură cu activitățile societății, raportările care exced ariei sale de competență fiind direcționate către autoritățile abilitate. Terțul desemnat are obligația de a-și îndeplinii atribuțiile în mod independent, imparțial, prompt și confidențial.
COMPANIA DE APĂ ARIEȘ S.A. garantează protecția, atât a avertizorilor, cât și a persoanelor implicate și a angajaților care contribuie la investigarea unei abateri raportate, care se va desfășura cu cea mai mare confidențialitate. Persoanele implicate sau vizate prin raportare sunt prezumate nevinovate până la dovedirea încălcării legii de către acestea.
De asemenea, societatea oferă avertizorilor și posibilitatea de raportare și comunicare anonimă, însă aceste raportări anonime vor fi examinate și soluționate doar în măsura în care conțin suficiente informații referitoare la încălcări ale legii.