Managerul de proiect al Companiei de Apă Arieş SA, Traian Giurgiu, a prezentat o informare la ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpia Turzii, privind stadiul lucrărilor din localitate. Conform acestuia, Câmpia Turzii are patru pachete de finanţare, respectiv staţia de epurare, staţia de tratare apă Hăşdate, un pachet de extindere canal şi un pachet de reabilitare reţele apă-canal
La staţia de epurare, procentul fizic de executare al lucrărilor este la 23,04%, executându-se toate lucrările de demolare şi au început lucrările la rezervoarele staţiei. Lucrarea este în grafic, conform precizărilor oficialului Companiei de Apă.
Pachetul de reabilitare conducte de apă este realizat într-un procent de 74% şi va fi finalizat în jumătate din timpul contractat. Din totalul de 2,32 de kilometri de reţele de apă extinse, s-au realizat 2,09 kilometri. La canal, din 3,94 kilometri, s-au realizat 2,45 kilometri. Sunt probleme doar cu staţia de pompe care este situată între cele două fire de cale ferată, respectiv firul spre Turda şi firul spre Bucureşti, care încă nu a primit avizul pentru amplasarea staţiei de pompe, din partea CFR.
Singura lucrare care nu este în grafic este cea de la staţia de tratare apă Hăşdate. Din cauza viiturilor din luna iunie şi din cauza deteriorării drumului de acces, este împiedicat accesul în această zonă. Lucrările vor fi întârziate până la remedierea situaţiei. Pentru remediere, ar fi nevoie de circa 1.900.000 lei. „Cu surse proprii am început lucrările, care sperăm să le finalizăm în timp ce circa două săptămâni, pentru că altfel ar exista pericolul îngheţării conductei de alimentare cu apă a municipiului, care este descoperită pe o distanţă de circa 1,5 kilometri”, a precizat Traian Giurgiu.
Traian Giurgiu a spus că pe Câmpia Turzii contractanţii lucrărilor sunt Reif Construct, Electrogrup şi Acsa. Însă, aceste firme au apelat la serviciile altor firme, din cauza numărului mare de lucrări pe care le au, aşa că au existat şi subcontractori care nu au respectat cerinţele impuse. „Am schimbat vreo trei contractori”, a spus Traian Giurgiu, care a precizat că relaţiile contractuale sunt cu firmele amintite, iar dacă se constată că există lucrări necorespunzătoare, se solicită schimbarea acestor subcontractori. Calitatea lucrărilor este verificată de o firmă supervizoare din Italia, iar lucrările nu sunt decontate decât în momentul în care este realizat şi asfaltul pe străzile pe care s-a intervenit.
(TurdaNews.net, Gelu Florea, 24 noiembrie 2010)