Compania de Apă Arieș a finalizat lucrarile la cea de-a doua clădire a complexului ce găzduiește sediul societății. Clădirea a fost construită în urma unei investiţii de 2.396.720,79 RON fără TVA și are 1550 metri pătraţi dispuși pe 3 nivele: parter și două etaje superioare. Construcția a fost realizată folosind soluţii sustenabile cum ar fi faţada eficientă din punct de vedere energetic, aportul crescut de aer proaspăt pentru un mediu de lucru sănătos, sistemele de iluminat, senzori pentru prevenirea incendiilor sau sistem antiefracție.
Investiţia a demarat la începutul anului 2015 şi a fost finalizată la finele lunii mai a acestui an, în noul imobil desfăşurându-şi activitatea angajaţii de la direcția logistică, tehnic, producție, contabilitate, resurse umane și unitatea de implementare a proiectelor europene. Clădirea are spații moderne de birouri, săli de ședință, săli de conferință, sală de mese și facilități conexe activității de birou.
În paralel cu lucrările derulate la sediul central al CAA, s-au desfășurat și lucrările de reabilitare a clădirii ce a avut rolul în trecut de Centrală Termică (CT 15), din cartierul central de blocuri, ce găzduiesc acum laboratorul metrologic, birourile angajaților de la direcția producție, un atelier mecanic, magazia de materiale și arhiva societății, lucrări ce au fost de asemenea finalizate la sfârșitul lunii aprilie. Lucrările de extindere a spațiilor operaționale fac parte din contractul cu denumirea: „Reabilitare clădiri și spații operaționale” din cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii’’ iar realizarea acestora a fost efectuată din cota de cofinanțare a societății fiind o condiționalitate impusă de Uniunea Europeană pentru obținerea fondurilor europene.
,,Prin implementarea programului finanțat din Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, s-au creat premisele unei dezvoltări durabile, conforme cu obligațiile asumate de Compania de Apă Arieș. Pentru continuarea investițiilor în infrastructura din arealul de operare, CAA va accesa o finanțare de circa 158,5 de milioane de euro fără TVA, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).
În ultimii 3 ani Compania de Apă Arieș a evoluat și s-a dezvoltat semnificativ iar acest lucru este evidențiat de cifre. Evoluția acestei societăți nu ar fi fost posibilă fără un management performant care a generat rezultate financiare solide, investiții masive și creșteri stabile pe termen lung. Compania de Apă Arieș a derulat și derulează o serie de proiecte majore de investiții care vizează oferirea unui serviciu de o calitate ireproșabilă pentru consumatorii din arealul deservit. Aceste investiții au, de asemenea, și o componentă importantă care vizează protejarea mediului înconjurător.,, Cristian Octavian Matei – Director General CAA
Serviciul Comunicare/PR