Elevii din Turda și Câmpia Turzii descoperă, în aceste zile, în cadrul programului „Şcoala altfel”, circuitul apei, prin intermediul Companiei de Apă Arieș. Timp de o săptămână, în perioada 18- 22 aprilie, copiii și tinerii învaţă de unde vine apa care ajunge în casele lor, despre staţia de tratare din Turda, laboratoarele de analize sau staţia de epurare de la Câmpia Turzii.
Elevii învaţă de la specialiştii CAA totul despre traseul apei, de la extragerea ei din subteran sau captarea de la surse până la epurarea apei şi deversarea acesteia în râul Arieș cât și informații esențiale despre importanța apei și păstrării unui mediu cât mai curat și sănătos.
Fiecare dintre grupurile de elevi sunt însoțite în vizite de către reprezentanţi ai Companiei de Apă Arieş care le explică în detaliu cum este captată apa, unde se acumulează, cum şi cu ce este tratată aceasta pentru a fi potabilă și a ajunge la robinetele din casele lor, cum este epurată apa menajeră și redată cursurilor de apă curgătoare.
,,Stația de epurare de la Câmpia Turzii este una dintre cele moderne staţii din România, realizată cu fonduri europene. În cadrul vizitelor la obiectivele CAA elevilor le sunt oferite informaţii preţioase despre sursele de apă potabilă şi necesitatea protejării acestora, despre modalitatea de extragere, tratare şi furnizare a apei către consumatori, procesul de curăţare a apelor uzate şi deversarea lor în râul Arieș. Compania de Apă Arieș contribuie esențial la dezvoltarea durabilă a comunităţii prin investiţii majore în infrastructura de apă şi apă uzată din aria de operare, dovedind astfel grija pentru apă și mediu, pentru oameni şi pentru un viitor mai bun.’’ Cristian Octavian Matei – Director General Compania de Apă Arieș.
Serviciu Comunicare/PR