10 ofertanți asociați participă la licitația pentru atribuirea contractului “Asistență Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020”
În luna aprilie 2017 a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul de participare la licitația pentru atribuirea contractului ,,Asistență Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020’’. Participanții la procedura de atribuire sunt:
- Asocierea Interdevelopment – Acquatecno– IA. ING.
- Asocierea Eptisa Romania -Eptisa Servicios de Ingenieria SL
- Asocierea CONSULGAL Consultores de Engenharia e Gestao SA – GREENVIRO SRL
- SAFEGE SAS
- Asocierea VECTOR ENGINEERING – C&S Di GIUSEPPE INGEGNERI ASOCIATI – TECHNITAL SPA
- LOUIS BERGER SAS
- Asocierea HILL International NV – HILL International (Bucharest) – Proiect Consulting SRL
- Asocierea EGIS ROMANIA SA – EGIS INTERNATIONAL SAS
- Asocierea Resourcing Environmental Consulting – Fichtner Water& Transportation
- Asocierea K-Box Construction &Design SRL-Salfo & Associates SA- Z&A P. Antonaropoulos and Associates SA
Documentațiile necesare atribuirii contractelor de lucrări și servicii pentru pasul doi de implementare a ,,Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020,, au fost finalizate conform calendarului estimativ și sunt publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea investițiilor ce vor fi realizate prin proiect este de aproximativ 151,3 milioane de euro + TVA. Proiectul european va permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, conducând la o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite întregii populații deservite. În urma implementării, prin investiţiile în infrastructura de apă, se vor îndeplini cerinţele privind calitatea apei potabile iar gradul de acoperire cu servicii de apă potabilă va fi de 100 % în toată zona deservită. Etapa a II-a a proiectului major va asigura serviciul de furnizare a apei, în tot arealul deservit.
Inițial proiectul prevedea investiții estimate de circa 82,7 milioane de euro iar ulterior suma a crescut la peste 151,3 milioane de euro, în condițiile în care reprezentanții unităților administrativ-teritoriale asociate în Apa Văii Arieșului au solicitat investiții în infrastructura de apă pe tot arealul Asociației, respectiv 27 de localități din toate cele 13 unități administrative, care în prezent beneficiază de rețele de alimentare cu apă potabilă parțial sau deloc.
Acestea vor include peste 159 de km de aducțiuni, peste 75 de km reabilitați și circa 191 de km de rețele noi de apă potabilă. Investițiile în rețeaua de canalizare vor include extinderi de rețele de 157 km, reabilitarea a 148 de km de rețea, construirea a 87 de stații de pompare și două stații de epurare locale. Investiția propusă pentru extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Regiunea Turda – Câmpia Turzii ce vor deservi UAT-urile Turda, Câmpia Turzii, Aiton, Călărași, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreștii de Jos, Ploscoș, Săndulești, Tureni, Tritenii de Jos, Viișoara se va desfășura într-o perioadă cuprinsă între 24 și 48 luni, la care se adaugă 36 luni perioada de garanție a lucrărilor.
Serviciul Comunicare/PR