Compania de Apă Arieş a anunţat, într-un comunicat, că în 29 ianuarie a avut loc o întâlnire organizată de Asociaţia Română a Apei, ocazie cu care compania cu sediul la Turda a fost declarată eligibilă pentru pasul 2 al obţinerii de fonduri europene, după ce proiectul actual a fost implementat în proporţie de 98%.
"La Buzau a avut loc in 29 ianuarie o intilnire organizata de Asociatia Romana a Apei (ARA) si Patronatul Apei (PA). Reuniunea a avut loc pentru discutii privind analizarea problemelor cu care se confrunta Operatorii Regionali in derularea proiectelor cu finantare europeana pe POS Mediu. La intilnire au participat pe linga directori generali ai Companiilor de apa din tara, si reprezentanti de onoare din domeniul apei: Ministrul Fondurilor Europene – domnul Eugen Teodorovici, Directorul general al AM POS Mediu – domnul Ciprian Ghioc, Presedintele ARA – domnul Vasile Ciomos, Presedintele PA – domnul Felix Stroe. De la reuniune nu a lipsit directorul general al CAA – domnul Alexandru Sabau. S-au discutat cele mai arzatoare probleme cu care se confrunta Operatorii Regionali de apa-canal din Romania, s-au analizat si discutat cu reprezentantii ministerelor si patronatului apei pentru a putea fi depasite si rezolvate. La momentul actual, cind Romania se afla in situatia de a se fi “taiat” din fondurile de la UE, Companiile de Apa din tara se zbat pentru a accesa fonduri si finaliza proiecte, in speranta rezolvarii tuturor situatiilor si cerintelor clientilor lor.
CAA a fost declarata eligibila pentru obtinerea de fonduri pentru pasul doi, deoarece proiectul de 80 de milioane de euro a fost finalizat in proportie de 98% cu succes", se precizează în comunicatul de presă.
Cu această ocazie, organizatorii întâlnirii au prezentat o statistică privind stadiul implementării proiectului, din care reieşea că furnizorul de servicii de alimentare cu apă şi canalizare din Turda, Câmpia Turzii şi localităţile limitrofe, este pe locul I în topul proiectelor de acest gen din România! Statistica s-a făcut pentru data de 30 noiembrie 2012.
Sursa: http://www.maeur.ro/files/articles/Lista_proiecte_prioritare_la_30.11_.2012_.pdf
Din cele 41 de proiecte care se derulează în acest moment în ţară, prin programul sectorial operaţional Mediu – secţiunea Apă, Compania de Apă are procentajul cel mai mare în ceea ce priveşte stadiul implementării proiectului, la 30 noiembrie 2012! Astfel, la data menţionată, CAA avea un stadiu de implementare de 90,5%, în condiţiile în care finalizarea proiectului este prevăzută pentru data de 23.09.2013.
Comparativ, alte sopcietăţi beneficiare de fonduri europene, care trebuie să încheie implementarea proiectelor în acest an, au următoarele procente de realizare: Tulcea 69%, Mediaş – 53%, Slatina – 84,7%, Bistriţa-Năsăud – 6,30%, Arad – 7%, Dâmboviţa – 12,5%, Iaşi – 10%, Neamţ – 1,90%, Bacău – 2,60%. O altă societate, din Târgu Jiu, care trebuia să finalizeze implementarea proiectului în 2012, avea un grad de implementare de doar… 61%!
"Acesta este doar unul din motivele de mindrie al CAA, care, nu o data, pe intreaga perioada a derularii proiectului, a fost laudata la “nivel inalt” de ministrii si experti in domeniu.
Anul 2012 s-a sfirsit intr- o maniera pozitiva pentru Compania de Apa Aries si cu planuri mari de viitori: accesarea de noi fonduri UE in valoare de aproximativ 66 milioane de euro. Target-ul intregii echipe CAA este, pe linga satisfactia clientului, si distribuirea unui serviciu de calitate, cresterea calitatii vietii, al gradului de incredere al clientilor in CAA si, nu in ultimul rind, o comunicare permanenta si eficienta cu utilizatorii", se mai precizează în comunicatul remis presei.