După ce consilierul PNL Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a formulat o plângere împotriva HCL 31/2012, privind procentul de apă deversată de la Câmpia Turzii şi studiul care a stat la baza stabilirii acestui procent de către Compania de Apă Arieş, afirmând că va acţiona în contencios-administrativ HCL 31, conducerea Companiei de Apă Arieş, în frunte cu directorul staţiei de epurare de la Câmpia Turzii, Remus Filip, a convocat ieri, 25 mai, o conferinţă de presă.
“Scopul acestei conferinţe de presă este acela de a aduce lumină în cazul procentului de apă deversat la canal. Colegul meu(n.r. din consiliul local) Dorin Lojigan dezinformează, spunând că studiul pe care noi(n.r. compania de apă) l-am prezentat este unul fals, neconţinând ştampila Facultăţii de Instalaţii a Universităţii Tehnice Cluj Napoca. Ei bine, vreau să vă prezint studiul în original şi să vă arăt că acesta conţine atât ştampila profesorului Badea, atestat MLPAT, cât şi ştampila Universităţii Tehnice Cluj Napoca”, a declarat Remus Filip.
Pe de altă parte, managerul de proiect, Traian Giurgiu, a ţinut să reamintească procedurile prin care s-a stabilit preţul la apă şi la canalizare pentru Comunitatea Urbană Arieş, spunând că aceste tarife au fost obligatorii pentru ca proiectul de 80 de milioane de euro, întocmit de Compania de Apă Arieş, să poată fi finanţat de la Bruxelles.